اوایلی که برق اختراع شد به دلیل اینکه نمیتوانستند جریان آن را کنترل کنند تا سالهای زیادی خطرناک دانسته میشد ولی امروزه با روشهای گوناگونی جریان الکتریسته را کنترل و مهار میکنند. فیوز یا کلید مینیاتوری یکی از ابزارهایی است که میتوان به کمک آن جریان برق را در دست گرفت. فیوز برق، انواع مختلفی در بازار دارد که ما در این مقاله به معرفی آن میپردازیم.
فیوز برق
فیوز برق نامی است که برای کلید مینیاتوری یا فیوز مینیاتوری استفاده میشود. در واقع اینها تعریف نوعی از کلیدهای حفاظتی است که از مهمترین قسمت در هر مدار الکتریکی محسوب میشوند. وظیفهی آنها محافظت از تاسیسات روشنایی، برقی و سیم و کابلهای ساختمانی در برابر اضافه بار و جریان اتصال کوتاه محافظت میکنند. فیوز برق در مقابل جریان اضافه حساس است و به سرعت مدار را قطع میکنند.
انواع فیوز برق
فیوز برق یا کلید مینیاتوری انواع مختلفی دارند، که هر کدام دارای کاربرد ویژهای هستند. در ادامه با انواع این فیوزها و عملکرد آنها آشنا شوید:
فیوز برق تیپ C یا کندکار
فیوزهای مینیاتوری تیپ C برای موتورهای کم توانی استفاده میشوند که توان راهاندازی زیادی ندارند. در وسایلی مثل کولر گازی، پمپهای آب خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع فیوز مدت طولانی در هنگام قطع خاموش میماند.
فیوز برق تیپ B یا تندکار
از این نوع فیوز برق برای روشنایی مورد استفاده قرار میگیرد و در مقابل جریان اضافه برق واکنش بسیار سریعی دارد. کاربرد این کلیدها در خانه و روشنایی هست و زمانی که جریان برق اضافه را بین 3 تا 5 برابر جریان لازم برای مدار احساس کنند در زمان مشخصی برق را قطع میکنند.
برای مطالعه مقاله کامل به بلاگ سایت ایران الکتریک مراجعه کنید.
- ۰۱/۰۷/۲۱